Markoolio som onde trollkarlen El Zallham

21 maj, 2017

markoolio

Marko Lehtosalo, känd som Markoolio, kommer att spela den onde trollkarlen El Zallham i Äventyret Aladdin. Marko ”Markoolio” Lehtosalo kommer att ikläda sig rollen som den super ondskefulle trollkarlen EL ZALLHAM.
– Att spela ond, elak och lite småful är svårt för mig som är så oootroligt snygg och snäll, säger Markoolio lite skämtsamt och det ligger kanske en del sanning i det efter som vi ofta ser honom i ganska snälla roller.

Regissören Robert Dröse tycker att Markoolio passar perfekt till rollen för att han har en så ”galen och härlig energi” och det passar in i rollen som den megaskurksaktiga och superklantiga looser-magikern EL ZALLHAM.

För att bli riktigt farligt ond och oberäknelig tänker Markoolio plocka fram sin finska sisu, det vill säga att han tänker ”pryta” på finska! Lyssna gärna och blir det för läskigt så är det bara att blunda.

Vem är Markoolio?

Denna folkkära artist är mer eller mindre känd av hela svenska befolkningen men vi tänkte ändå dra liten kort historia om hans karriär.

Det hela började med att Marko ”upptäcktes” på en buss ifrån Orminge i Nacka in till Stockholm city, då han och hans kompisar skulle festa. De satt och sjöng på en låt som var med i ett TV-program som Marko gjorde i samband med hans mediautbildning. Två musikproducenter befann sig på bussen, de gick fram till Marko efter att ha hört honom sjunga och berättade att de ville arbeta ihop med honom. Den första singeln ”Sommar och sol” kom cirka 2 år senare och blev en stor succé.

Sedan dess har Marko släppt ett antal singlar och album, som exempelvis ”Vi drar till fjällen”, ”Sola och bada i Piña Colada”, ”Rocka på” och ”Ingen sommar utan reggae”. Han har också medverkat i ett flertal teateruppsättningar som bland annat ”Saturday Night Fever”, ”Karlsson på taket smyger igen” och självfallet vår egen familjemusikal ”Trollkarlen från Oz”. Det har även blivit ett antal underhållningsprogram, som till exempel ”Smartare än en femteklassare” och ” Let’s Dance”.

De flesta känner väl till vem denna artist är men vi har lyckats få honom att avslöja en hemlighet som ingen annan vet..

Markoolio försöker förklara handlingen

Om du vill veta mer om Äventyret Aladdin så kan du lyssna på denna video där Markoolio försöker att förklara handlingen! :- )

Biljetter till Äventyret Aladdin

Äventyret Aladdin har premiär 26:e december på Waterfront i Stockholm och kör sedan turné runt om i landet. Skaffa en biljett till din stad idag!

KÖP BILJETT HÄR!