Följ resan med vår nya familjemusikal!

5 maj, 2017
Fotograf: Peter Knutson

Fotograf: Peter Knutson

Vår nya familjemusikal Äventyret Aladdin har premiär 26:e december, men en stor del av jobbet börjar mycket tidigare än så. Följ med oss på hela resan bakom kulisserna, med allt ifrån hur idén föddes till pressfotografering, biljettsläpp, audition, repetitioner och mycket mycket mer.

Häng med när musikalen Äventyret Aladdin går från idé till färdig musikal genom att följa oss här på bloggen, samt på Facebook och Instagram! Vi rekommenderar även att du köper biljett redan nu för att få bra platser när turnén kommer till din stad.

Därför blev Äventyret Aladdin familjemusikal

Vi frågade manusförfattare och regissör Robert Dröse om varför det blev just Aladdin?

 

Rollerna sattes och Charlie Grönvall, den charmige killen från Idol blev Aladdin (läs mer om Charlie i tidigare blogginlägg). Folkkära Claes Malmberg och Marko Lehtosalo, aka Markoolio var självklara som Anden och trollkaren El Zallham, samtidigt som rolige Kim Sulocki fick rollen som den svängiga dromedaren Jabar. Vi hade också möjlighet att få vackra Renaida Braun (också känd från Idol) som prinsessan Safa.

Pressfotografering

Vi fick följa med bakom kulisserna när artisterna skulle plåtas och de delade också med sig av sina förväntningar inför föreställningen. Stora frågor dyker upp som exempelvis: ”Hur ska Claes Malmberg lyckas klämma sig ner i lampan?”, ”Hur ska Kim Sulocki tolka sin roll som Dromedar?” och ”Vad tycker Markoolio om att få spela ond?”

Biljettsläpp

Det blev ett hejdundrandes biljettsläpp där ensamblen satt i soffan hos TV4 Nyhetsmorgon och pratade om föreställningen. Det var också en hel del intervjuer från övriga pressen, både i radio och för ett flertal olika tidningar. Intresset var stort!

Audition

Sen var det dags för audition för att hitta artisterna till alla övriga roller. Ansökningarna haglade in och vi kunde inte sluta häpna över vilka grymma talanger det finns där ute. Producent Anna Norberg berättar att de hade kunnat köra minst 3-4 uppsättningar av föreställningen med olika artister, enbart för att det finns så många som är duktiga.

 

Missa nu inte att följa med på resten av denna fantastiska resa! =D

Följ oss på Facebook och Instagram!