Skrattade så att tårarna sprutade

3 februari, 2017

skrattade

Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk till att se Snövit The Musical. Anledningen är att jag aldrig har varit något direkt fan av musikaler och eftersom jag inte heller har några barn, så tänkte jag att jag inte skulle uppskatta en ”barnsaga” MEN oj vad fel jag hade(!) Hela föreställningen var riktigt grym och jag var tagen från början till slut. Jag skrattade flera gånger så att tårarna sprutade och jag väntade spänt vad som skulle hända i handlingen, trots att man ju är väl bekant med storyn och hur den slutar.

Amy Diamond är helt klockren som Snövit. Amy har en mysig och fin personlighet, vilket gör att hon känns helt självklar i denna roll och hennes röst är gudomlig. Även Erik Segerstedt känns som klippt och skuren i rollen som prins. Det är tydligen hans första musikalroll och han gör det med bravur. Hans rollfigur är charmigt kaxig och jag tycker att hans utseende och personliga charm gör det hela mycket trovärdigt.

Det roligaste i föreställningen

Det allra roligaste i föreställningen är ”The Konrads”. Något som lättare kan förklaras som de 7 dvärgarna, även om de i detta fall inte är dvärgar. Snövit The Musical är omarbetad av Robert Dröse, han har utgått från brödernas Grimm version och gjort en moderna tappning av den. ”The Kondrads” är bara för roliga; knasiga kommenterar, underbara kostymer och häftiga danser. Det är nästan så att man själv vill upp på scenen och vara en del av det hela.

Alla artisterna gör ett så otroligt bra jobb och jag imponeras verkligen över hur det är möjligt att göra alla dessa roller, som är allt ifrån drottning och kung till kaniner, korpar och soldater så trovärdiga. Det känns verkligen som man är en del av sagan och man vill att den aldrig ska ta slut.

Musiken etsar sig fast

Flera av låtarna har nu i efter hand etsat sig fast i hjärnan och jag kan inte sluta att gå runt och småsjunga för mig själv. Jag rekommenderar verkligen att köpa skivan med musiken så att du kan köra den på repeat!

/Anna Nilsson – Business Bloggers

 

Edit: Nu är det endast ett fåtal städer kvar i vår turné, så det är verkligen sista chansen att se denna musikal!

Biljetter: drosenorberg.se/forestallningar