Erik Segerstedt – Prins i Snövit

25 december, 2016

Den mycket populära musikalen Snövit The Musical med Amy Diamond som Snövit och Erik Segerstedt som prins, har premiär den 26:e december på Maximteatern i Stockholm. Drottningen/häxan spelas av Nanne Grönvall, härolden av Jacob Stadell och kungen spelas av Kalle Rydberg.

Har du inte redan skaffat din biljett så kan du göra det här.

Erik är prinsarnas Prins

Prins Erik av Långland blir störtförälskad i vackra Snövit första gången han ser henne. Han träffar på Snövit hemma hos de sju Konraderna, som vid tillfället sörjer att de funnit deras älskade Snövit alldeles livlös.

Erik Segerstedt är en tredjedel av E.M.D

Erik Segerstedt är ursprungligen från staden Uddevalla och är född 1983. Han har älskat att sjunga sedan han var liten. Eriks framgångsrika popkarriär tog full fart år 2006 då han medverkade i tv-programmet Idol. Han bildade gruppen E.M.D tillsammans med Mattias Andréasson och Danny Saucedo. Erik har sålt guld och platina flera gånger om, både som soloartist och med gruppen E.M.D.

Erik har hunnit med väldigt mycket genom åren. Bland annat ledde han kören från Uddevalla fram till en andra plats i TV4:s program Körslaget. Erik har varit ute på sommarturné med Diggiloogänget, medverkat i Let’s Dance och han är rösten bakom Prins Hans i Disneys framgångsrika film Frost. Dessutom har Erik varit programledare för programmet Rampljuset i Barnkanalen i SVT.

Melodifestivalen två gånger

Erik Segerstedt har medverkat i Melodifestivalen två gånger. Första gången år 2009 då E.M.D framförde låten Baby Goodbye, en låt som hamnade på en tredje plats i finalen. Andra gången Erik medverkade i Melodifestivalen var år 2013 då han tillsammans med norska artisten Tone Damli framförde låten Hello Goodbye, den gången tog han sig dock inte lika långt i tävlingen.

Sedan barnsben har Erik Segerstedt spelat både piano och gitarr.

Musikalen Snövit The Muscial

erik segerstedt

Att spela prins i musikalen Snövit The Musical är Eriks första roll i en musikal, en roll som han gör mycket bra. Erik är som klippt och skuren som musikalartist så förhoppningsvis är det inte sista gången vi får se Erik Segerstedt i en musikal.