Charlie Grönvall är Aladdin

23 april, 2017
charlie grönvall

Fotograf: Peter Knutson

Charlie Grönvall kommer att spela Aladdin i vår nästkommande familjemusikal Äventyret Aladdin som har premiär på Waterfront i Stockholm 26:e december. En mytomspunnen saga med magiker, flygande mattor och vilda dromedarer. Charlie passar perfekt i rollen som Aladdin, vi valde honom för att han har en egen personlighet som charmade oss alla, han har en bra röst, bra replik och han är väldigt ödmjuk, säger producent Anna Norberg. ´

Det ska bli väldigt spännande att få spela denna roll berättar Charlie. Han har alltid älskat musikaler och känner sig lite hemma som Aladdin, eftersom de båda är ganska äventyrslystna. Charlie tycker det ska bli otroligt kul att få vara en del av den magiska värld som Äventyret Aladdin bjuder in till.

Charlie Grönvall musikaldebuterar

Charlie medverkade i TV4:s musiktävling Idol 2016 och var en av de mest populära deltagarna, han slutade på en 3:e plats i finalen. Nu får han dessutom möjlighet att göra Äventyret Aladdin tillsammans med Idol-kollegan Renaida Braun som spelar prinsessan Safa. Charlie har också tävlat i Melodifestivalen, tillsammans med bland annat sin bror Felix så tävlade han i SVT:s stora musikfest med bandet ”Little Great Things” 2014.

Charlie debuterar nu som musikalartist men vad vi sett hittills så kan det inte bli annat än succé. Han beskriver dessutom sig själv som lite av en teaterapa privat och vi får ju inte heller glömma att han är son till Nanne Grönvall som är en riktig musikalstjärna, så det finns förmodligen gott om det i hans blod också.

Om Äventyret Aladdin

Äventyret Aladdin är berättelsen om en fattig yngling vid namn Aladdin (Charlie Grönvall), som rövas bort av El Zallham (Markoolio), en ond och gniden trollkarl, för att hämta en magisk oljelampa från en grotta. Aladdin hittar lampan och när han rengör den dyker en lustig och något försmådd ande upp (Claes Malmberg). Anden äger förmågan att uppfylla all världens önskningar.

Aladdin blir med andens hjälp en rik ung man, han klär ut sig till en prins för att fånga hjärtat hos landets prinsessa Safa (Renaida Braun). Under tiden smider trollkarlen lömska planer och stjäl tillbaka den magiska lampan med hjälp av sin kumpan Jabaar (Kim Sulocki), den fett svängiga dromedaren. Vad händer sedan? Lyckas Aladdin överlista trollkarlen? Vågar han berätta sanningen om sig själv för prinsessan? Och vad håller den flygande mattan-Zlatan på med?

Äventyret Aladdin är en komisk äventyrsmusikal för hela familjen med skådespelare från den svenska artisteliten, en stor ensemble, spektakulär iscensättning och nyskriven originalmusik.

Äventyret Aladdin – det enda äventyr du behöver!

Aladdin_Allmän_1200x627px_100

Biljetter

Vill du se hur Charlie tolkar sin roll som Aladdin? Skaffa din biljett till Waterfront eller till någon av de föreställningarna som musikalen kommer att besöka under vintern och våren 2018:

drosenorberg.se/forestallningar

 


Världspremiär för Äventyret Aladdin

29 mars, 2017

Dröse & Norberg, producenterna bakom publik- och kritikersuccéerna Snövit – the Musical och Trollkarlen från Oz, är tillbaka och presenterar nu stolt Äventyret Aladdin. Världspremiär 26 december 2017 på Stockholm Waterfront med efterföljande Sverigeturné vintern och våren 2018. Äventyret Aladdin är en komisk äventyrsmusikal för hela familjen med skådespelare från den svenska artisteliten, en stor ensemble, spektakulär iscensättning och nyskriven originalmusik.

Äventyrsmusikal för hela familjen

Äventyret Aladdin – det enda äventyr du behöver! Lämna den kalla Norden och följ med till den mytomspunna orienten. Magiker, flygande mattor och vilda dromedarer. Humor och drama möter kärlek och ljuv musik. Lägg därtill en lustig och lite försmådd ande så får du ett fartfyllt och riktigt roligt äventyr för alla mellan 3 och 100 år. I huvudrollerna ser vi stjärnor som Markoolio, Claes Malmberg, Kim Sulocki, Charlie Grönvall och Renaida Braun.

Det ska bli tokroligt att vara med i Aladdin, säger Marko Lehtosalo som gestaltar den hemska och baksluge magikern El Zallham.

Jag har tidigare arbetat med Dröse & Norberg i föreställningen Trollkarlen från Oz. Jag tycker att de är väldigt bra på att ta gamla sagor och modernisera dem, få sagorna att vara aktuella och lite busroliga. Det är nog därför som jag tackade ja till att vara med i Äventyret Aladdin, fortsätter Marko.

– Det är ett bra gäng och en rolig historia och så är det kul för mig att få spela så där otroligt ond och grym (fniss). Jag får ofta spela ganska roliga och galna roller så det ska bli kul att få visa den ”mörka” Markoolio också. Jag lovar att Äventyret Aladdin kommer bli en upplevelse som ni aldrig tidigare sett.

Att spela för alla barn och vuxna och att det är en familjeföreställning, det tycker jag är det roligaste med Aladdin, fortsätter Claes Malmberg. I Äventyret Aladdin spelar Claes rollen som Anden. En omåttligt försmådd ande som försöker, på sitt alldeles egna lilla vis, bistå sin mästare med något sånär precisa önskningar som inte alltid går enligt planerna. Som Markos ohängde kumpan ser vi den karismatiske kroppsekvilibristen Kim Sulocki i rollen som den fett svängande dromedaren Jabaar.
aladdin

Jag tycker att det ska bli jättekul att vara med i Äventyret Aladdin. Det är speciellt det där med de tre önskningarna. Att man kan få precis vad som helst är ju en kittlande tanke, säger Kim.

Jag ser fram emot att jobba med Marko, det är han och jag som är ”the very bad guys” här.

Musikaldebuterande Charlie Grönvall och Renaida Braun spelar Aladdin och prinsessan Safa.

Jag har alltid älskat musikaler och sagan Aladdin har något väldigt speciellt, säger Charlie. Att få göra en av huvudrollerna känns helt fantastiskt.

Jag är med i Äventyret Aladdin eftersom jag älskar att sjunga och dansa, fortsätter Renaida. Jag måste dock lära mig hur en prinsessa rör sig, jag är mer cool i verkligheten … tror jag.

Äventyret Aladdin

Handling Äventyret Aladdin är berättelsen om en fattig yngling vid namn Aladdin (Charlie Grönvall), som rövas bort av El Zallham (Markoolio), en ond och gniden trollkarl, för att hämta en magisk oljelampa från en grotta. Aladdin hittar lampan och när han rengör den dyker en lustig och något försmådd ande upp (Claes Malmberg). Anden äger förmågan att uppfylla all världens önskningar. Aladdin blir med andens hjälp en rik ung man, han klär ut sig till en prins för att fånga hjärtat hos landets prinsessa Safa (Renaida Braun). Under tiden smider trollkarlen lömska planer och stjäl tillbaka den magiska lampan med hjälp av sin kumpan Jabaar (Kim Sulocki), den fett svängiga dromedaren. Vad händer sedan?

Lyckas Aladdin överlista trollkarlen? Vågar han berätta sanningen om sig själv för prinsessan? Och vad håller den flygande mattan-Zlatan på med?

FAKTA

På scen: Markoolio, Claes Malmberg, Kim Sulocki, Charlie Grönvall och Renaida Braun med stor ensemble.
Manus och regi: Robert Dröse. Producent: Anna Norberg. Originalmusik: 12 nyskrivna låtar av Martin Landh.
Världspremiär: 26 december 2017 på Stockholm Waterfront. Sverigeturné vintern och våren 2018.
Längd: ca 2 timmar och 20 minuter (inkl 25 min paus). Sittkuddar finns. Begränsat antal. Bildskärm finns.
Produktion: Dröse & Norberg Production AB, drosenorberg.se


Boris René showar med Afro-Dite

12 mars, 2017
Boris René

Foto: Kitty Lingmerth, Lingmerth Photography & Arts

Vill man ha glädje så ska man komma och se showen! – Boris René

The Music Of Motowns turné pågår för fullt. Vill man ha en riktig energikick nu inför våren så bör man besöka någon av föreställningarna i de 11 städer som är kvar. Flera av showerna gästas av Boris René som då uppträder tillsammans med Afro-Dite och resten av den grymma ensemblen. Detta blogginlägg tänkte vi tillgängliga denna glädjespridare till man och hylla hans hittills korta men framgångsrika musikkarriär.

Vem är Boris René?

Boris heter egentligen Lumbana i efternamn men hans artistnamn är Boris René. Han föddes 1991 i Kongo och har varit elitfotbollsspelare i Örebro SK och Degerfors IF. När Boris fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen 2016 så fick han lägga fotbollsskorna på hyllan, eftersom han ville fokusera på musiken. Det året tävlade han i den omtyckta musiktävlingen med låten ”Put your love on me”, där han han först gick till Andra chansen och sedan vidare till final. Boris tävlade i år igen med låten ”Her kiss” och gjorde samma rutt, alltså först till Andra chansen och sedan till final.

Boris om The Music Of Motown

108-1

Foto: Kitty Lingmerth, Lingmerth Photography & Arts

Att Boris kan sjunga och dansa är något vi inte bara har sett i Melodifestivalen utan även i vår show The Music Of Motown som hade premiär i höstas. Han kompletterar övriga artister på ett perfekt sätt och hans utstrålning och charm gör att att man verkligen ser att han hör hemma på scenen.

Så Boris, varför ska man se denna show?

– Det är en massa duktiga musiker som är med, vi bjuder alla på oss själva. Publiken får ta del av en massa positiva känslor. Vill man ha glädje så ska man komma och se den!

Varför valde du att vara med?

– Det var ganska svårt att tacka nej när jag fick höra om Motown. Jag följde själv Michael Jacksons karriär när jag var liten. Det var bara att tacka ja och ta del av all denna underbara musik.

Vi tackar Boris för detta och önskar honom all lycka till på övriga shower för The Music Of Motown men även för hans framtida karriär.

 

Biljetter till The Music Of Motown hittas här: drosenorberg.se/forestallningar


Recensioner för The Music of Motown

24 februari, 2017
recensioner för the music of motown

Foto: Kitty Lingmerth, Lingmerth Photography & Arts

The Music of Motown hade premiär i höstas, efter ett kort uppehåll under julen så har vi nu kört igång igen. Förra helgen var vi i Helsingborg och Kristianstad och denna helg festar vi loss i Karlstad och Norrköping. Vi har fått helt fantastiska recensioner för The Music of Motown som vi tänkte dela med oss av här idag.

Recensioner för The Music of Motown:

Bra musik. Trevligt framförande, högt tempo, fantastisk ljussättning och kostymering, riktigt proffsigt! Per Erik – Helsingborg

Härlig show med fantastiska personer som både kunde dansa och sjunga. Alla i gänget bidrog med coolhet, underbara kläder, härlig sång. Önskar det varat någon timme till. Välkomna tillbaka hela gänget, vi i Västerås gillar er!!! AnnaBettan – Västerås

En underbar nostalgiupplevelse för oss som var med när det begav sig och som har all Motownmusik på originalvinyl. Att Afrodite-tjejerna sjunger fantastiskt bra visste vi redan men övriga artister lyckades med bedriften att sjunga soul som det ska låta var en överraskning. En supershow helt enkelt!!! LO – Eskilstuna

Härligt sound och jag hade gärna hört ännu fler låtar – kändes för kort och då är det bra när tiden försvinner! Glimten i ögat och suveräna röster. Fia – Nyköping

Väldigt trevligt evenemang med väldigt bra musik och bra artister. Blandningen av funk, soul, blues och r’n’b tycker vi var bra. Det var en väldigt professionell show med en publik som gav tillbaka samma värme och kärlek som artisterna gav vilket ledde fram till en väldigt varm och tajt show med bra kommunikation mellan artister och publik. Jimmy – Halmstad

Det här var ett av de bästa jag sett! Om man gillar äldre låtar med suprems,Jacksson five och alla andra bra låtar från den tiden så måste man gå och se det här. Helt otroligt bra! Sven – Gävle

Vi tackar från djupet av våra hjärtan alla er som har sett showen och gett oss så bra recensioner. Er andra vill vi ge ett litet smakprov:

Biljetter till resten av turnén:

3 mars – Stockholm Waterfront, Stockholm
4 mars – Estrad, Södertälje
10 mars – Alandica Kultur & Kongress, Mariehamn
17 mars – Balderhallen, Skellefteå
18 mars – Tonhallen, Sundsvall
25 mars – Linköping Konsert & Kongress, Linköping
31 mars – Uppsala Konsert & Kongress
1 april – Jönköpings konserthus
6 april – Nolaskolan, Örnsköldsvik
7 april – Idunteatern, Umeå
8 april – Kulturens Hus, Luleå
22 april – Uddevalla, Agnebergshallen
28 april – Malmö Arena, Malmö
29 april – Åhaga, Borås


Tjejerna från vår grymma ensemble

8 februari, 2017

ensemble

Vår Sverigeturné med The Music Of Motown kör snart igång igen efter ett litet uppehåll! Därför tänkte vi idag prata lite mer om vår grymma ensemble i den föreställningen. Vi har tidigare pratat om killarna Simon, Bill och Mattias samt Afro-Dite (Blossom Tainton, Gladys del Pilar och Jessica Folcker), övriga tjejer i ensemblen är Maria, Caroline och Anja. Helt grymma artister som verkligen bjuder på underhållning utöver det vanliga! Med sina härliga röster, fantastiska moves och inlevelse så blir hela upplevelsen komplett.

Maria, Caroline och Anja från vår ensemble delar med sig

Först ut är Maria, en härlig norrländska som var indiepoppare som liten med hennahår och kostymbyxor i manchester.

Sen har vi Caroline som provade allt som liten, alltifrån fotboll till harpa och dans men sen förstod hon vad hon ville göra.

Anja berättar att musiken alltid har funnits där för henne, hennes pappa lyssnade mycket på B.B. King och mamma på Supremes.

 

The Music Of Motown på Sverigeturné

Turnén börjar igen den 17:e februari och först ut är Helsingborg, övriga städer i turnén är:

18 februari – Yllan, Kristianstad
24 februari – KARLSTAD CCC, Karlstad
25 februari – De Geerhallen, Norrköping
3 mars – Stockholm Waterfront, Stockholm
4 mars – Estrad, Södertälje
10 mars – Alandica Kultur & Kongress, Mariehamn
17 mars – Balderhallen, Skellefteå
18 mars – Tonhallen, Sundsvall
25 mars – Linköping Konsert & Kongress, Linköping
31 mars – Uppsala Konsert & Kongress
1 april – Jönköpings konserthus
6 april – Nolaskolan, Örnsköldsvik
7 april – Idunteatern, Umeå
8 april – Kulturens Hus, Luleå
22 april – Uddevalla, Agnebergshallen
28 april – Malmö Arena, Malmö
29 april – Åhaga, Borås

The Music Of Motown är en energifylld show i ”soulens” tecken. Hur startade Motown? Hur lät det? Och hur påverkade är vi idag av the Music from Detroit City – MOTOWN? Afro-Dite bjuder här på ett skönt soulgung och är uppbackade av ytterligare sju artister, som tillsammans guidar er genom denna helkväll med ”some genuine soulmusic”, bl a Diana Ross, Jackson 5, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Marvin Gaye, The Temptations, Bruno Mars och många fler!